Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση της ΟΓΕ για την Παιδεία. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών και γονιών το Σάββατο, 4 Ιούνη και στην απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη, 8 Ιούνη στις 12 στην Ομόνοια


Νέα μητέρα,

Νέα μητέρα, γυναίκα της εκπαίδευσης,

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας συμμετέχει ενεργά στον αγώνα για τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών. Καλεί κάθε γυναίκα, κάθε μητέρα της λαϊκής οικογένειας να μην αποδεxτεί αυτή τη νέα επίθεση και να ξεσηκωθεί. Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας! Δεν θα αφήσουμε τη μόρφωση των παιδιών μας στη «μέγγενη» και τον «κόφτη» κυβέρνησης – ΕΕ.

Με μια σειρά από νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης τσακίζουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Συγχρόνως χτυπάνε τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Περικόπτουν ώρες διδασκαλίας γιατί προσπαθούν να καλύψουν τα κενά χωρίς διορισμούς εκπαιδευτικών.

Περικόπτουν ολοήμερα τμήματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία. Και την ίδια στιγμή θέτουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των παιδιών (βεβαίωση εργασίας ή κάρτα ανεργίας των γονιών, στοιχεία ότι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες). Γιατί δεν αρκεί μια απλή αίτηση; Μήπως είναι η αρχή για να αποκλειστούν παιδιά από το ολοήμερο;

Ήδη στην πρωινή ζώνη (7πμ με 8πμ) έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι μαθητές που και οι δύο γονείς τους εργάζονται!

Με τις ρυθμίσεις για περιορισμό των τμημάτων «ένταξης», υποχρεώνουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες να παρακολουθούν το κανονικό πρόγραμμα. Περικόπτουν δομές της Ειδικής Αγωγής.

Αυξάνουν τον κατώτερο αριθμό νηπίων για τη λειτουργία τους από 7 σε 14. Με την αύξηση του κατώτατου ορίου νηπίων, θα υπάρξουν πολλές συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων.

Πετιούνται έξω από την εκπαίδευση χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με όλες τις παραπάνω ρυθμίσεις.

Όσο και να θέλουν να «κρυφτούν», αποκαλύπτονται από τις επιλογές τους!

Το σχολείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν είναι τίποτα άλλο από την συνέχεια του σχολείου των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ !

Είναι το σχολείο της «αγοράς», της Ε.Ε., είναι το σχολείο των πολλαπλών ταχυτήτων, που οδηγεί στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Είναι το σχολείο που θέλει χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μια να είναι άνεργοι και μια με τη βαλίτσα στο χέρι να διασχίζουν για χρόνια τη χώρα.

Είναι το σχολείο που οι κτηριακές υποδομές είναι υποτυπώδεις και οι μαθητές «στοιβάζονται» σε ελάχιστα τετραγωνικά!

Είναι το σχολείο που για χρόνια αδιαφορεί για την καθαριότητα των σχολικών αιθουσών και την υγεία των παιδιών μας. Έχουν για χρόνια σε ομηρία τις συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες, με μισθούς πείνας.

Είναι ντροπή το 2016 με την τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, με τις δυνατότητες που αυτές προσφέρουν για ολόπλευρη μόρφωση δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά, για μόνιμη και σταθερή δουλεία με δικαιώματα, να υποβαθμίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, να τσακίζεται η ζωή μας, να γυρίζουμε χρόνια πίσω!

Είναι ντροπή στην εποχή μας να πετούν έξω από τα δημόσια νηπιαγωγεία νήπια και προνήπια και να διαχειρίζονται τα τεράστια κενά της εκπαίδευσης με λιγότερους εκπαιδευτικούς.

Είναι ντροπή κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να αντιμετωπίζει σαν «παιδοφυλακτήριο» το ολοήμερο σχολείο και να μη παίρνει στην πράξη κανένα μέτρο που να αναδεικνύει τον παιδαγωγικό του ρόλο.

Και μάλιστα προκλητικά η κυβέρνηση μας «σερβίρει» αυτές τις ρυθμίσεις ως δήθεν προοδευτικές για να κρύψουν τον «κόφτη» στις κρατικές δαπάνες για την εκπαίδευση των παιδιών μας.

Για την ΟΓΕ το ολοήμερο σχολείο πρέπει να έχει κατάλληλη κατανομή διδακτικών αντικειμένων και χρόνου ξεκούρασης για τους μαθητές. Να περιλαμβάνεται η σίτιση όλων των μαθητών. Αυτά είναι κατά τη γνώμη μας τα παιδαγωγικά κριτήρια για το περιεχόμενο του ολοήμερου.


Παλεύουμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας
Δίνουμε αγωνιστικό παρών

Σάββατο, 4 Ιούνη, στις 5.30μμ στην Ομόνοια στο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών και γονιών

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους δασκάλους των παιδιών μας, που κατεβαίνουν σε απεργία την Τρίτη 8 Ιούνη και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια.


  • Καμία απόλυση αναπληρωτών, κανείς εκπαιδευτικός δε περισσεύει. Μαζικοί διορισμοί ΤΩΡΑ για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση με εκπαιδευτικούς με μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Να παρθεί πίσω ΤΩΡΑ η Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα. Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τα ολοήμερα σχολεία.
  • Να καταργηθεί η τροπολογία που καταργεί τα Τμήματα Ένταξης και κλείνει Νηπιαγωγεία.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
1/6/2016