Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 2ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ-ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Athens Ledra

Η Λαϊκή Επιτροπή του 2ου Διαμερίσματος εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Athens Ledra, του οποίου οι ιδιοκτήτες προχώρησαν σε αναστολή της λειτουργίας του. Η αρνητική αυτή εξέλιξη για τους εργαζόμενους έρχεται να προστεθεί στην άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, αφού η εργοδοσία έχει αφήσει απλήρωτους τους πάνω από 150 εργαζόμενους από τον Μάρτη, ενώ δεν τους έχει καταβληθεί ούτε το δώρο Πάσχα.

Το ξενοδοχείο Athens Ledra δεν ήταν ποτέ ένα τυχαίο ξενοδοχείο. Δεν είναι μία μικρομεσαία επιχείρηση που γονατίζει από τον ανταγωνισμό με τα μονοπώλια του κλάδου. Ανήκει σε έναν όμιλο κολοσσό, πίσω από τον οποίο στοιχίζονται συμφέροντα μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Το ξενοδοχείο κλείνει σε μία εποχή που παρατηρείται ρεκόρ αφίξεων τουριστών, σταθεροποίηση της ανάπτυξης του τουρισμού. Και μάλιστα την εποχή που η Αθήνα έχει πληρότητα στα ξενοδοχεία 100% με τιμές διανυκτέρευσης όσο δύο μισθοί εργαζομένων για τα πεντάστερα μεγαθήρια.

Η αιτία βρίσκεται στις στρατηγικές επιδιώξεις του κεφαλαίου που υπηρετούν οι κυβερνήσεις και τα κόμματά του, που γεννά καθημερινά απληρωσιά, δουλειά χωρίς δικαιώματα, ανεργία, φτώχεια για τους εργαζόμενους. Το ξενοδοχείο Athens Ledra, όπως και κάθε άλλη μεγάλη επιχείρηση ανοίγει και κλείνει με βάση τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη του, μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για την εργασία τους και τα δικαιώματά τους σε ρήξη και σύγκρουση με τους κεφαλαιοκράτες που σχεδιάζουν για τα δικά τους κέρδη και όχι για τα συμφέροντα των εργαζομένων, να πάρουν στα χέρια τους όλο τον πλούτο που παράγουν. Είμαστε δίπλα τους για το δικαίωμα στην ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ αλλά και για την άμεση καταβολή των μισθών τους.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και την επίσχεση εργασίας που αποφάσισαν να κάνουν με οργανωμένα και μαζικά με μπροστάρη το σωματείο τους.

ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ATHENS LEDRA