Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών - Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας: ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ Όλες και όλοι στο δρόμο! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.00 το πρωί στην ΟΜΟΝΟΙΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Μετά από πολύμηνο σκληρό αγώνα που δώσαμε τον προηγούμενο χρόνο, καταφέραμε να υπογράψουμε και πάλι συμβάσεις ορισμένου χρόνου για το σχολικό έτος 2015-2016 και να ματαιώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και των περισσοτέρων Δήμων, για είσοδο στα σχολεία εργολάβων και ιδιωτικών συνεργείων. 

Συμβάσεις, που όμως είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες μας, που παρατείνουν την ομηρία μας, δεν μας δίνουν τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα που δικαιούμαστε, που μας αμείβουν με ψίχουλα, που μας εντατικοποιούν ακόμα περισσότερο στην εργασία μας. 

Στις αποδοχές του αίσχους των 200 και 500 ευρώ, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, μας έκανε μείωση ακόμη περισσότερο κατά 10%. Την προηγούμενη βδομάδα στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που βρισκόμαστε, συναντηθήκαμε με τον υπουργό εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, ο οποίος δεν έδωσε καμία απάντηση στα δίκαια αιτήματά μας.

Ως σήμερα η ανανέωση των συμβάσεων βρίσκεται στον «αέρα» και δεν διασφαλίζεται για καμία συνάδελφο η εργασία της παρόλο που εργάζονται στα σχολεία 14 και πλέον χρόνια! 

Μαζί, ενωμένες και συσπειρωμένες στην Επιτροπή Αγώνα καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας, δώσαμε μεγάλες μάχες για το δικαίωμά μας στη δουλειά, στην επιβίωση των οικογενειών μας. 

Έτσι και τώρα, μαζί με την Επιτροπή Αγώνα, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και με μεγαλύτερο πείσμα και μεγαλύτερη από ποτέ αποφασιστικότητα, κόντρα σε αυτούς που μας θέλουν φοβισμένους και υποταγμένους, στην γωνία θεατές. 

Καλούμε το σωματείο να πάρει αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία που έχουν κηρύξει αρκετά σωματεία του κλάδου σε όλη τη χώρα!

Καλούμε τις εργαζόμενες καθαρίστριες να δυναμώσουν τα σωματεία τους!

Όσο βρισκόμαστε εκτός των σωματείων, όσο δεν οργανωνόμαστε τόσο πιο ισχυρή θα είναι η επίθεση εναντίον μας, θα μας εμπαίζουν και θα μας κοροϊδεύουν!

Δεν είμαστε αναλώσιμες! Δεν είμαστε κόστος!

Είμαστε εργαζόμενες που δουλεύουμε σκληρά στις πιο δύσκολες συνθήκες χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά!

Στο όνομα του χαμηλού κόστους, των ανταγωνισμών ανάμεσα στα συνεργεία καθαρισμού και των ατομικών συμβάσεων, έχουν φτάσει το ωρομίσθιο μας στο 1,20 ευρώ!

Την ίδια στιγμή μας αφήνουν ξεκρέμαστες, και μας έχουν απλήρωτες για μήνες!

Δεν πάει άλλο! Ως εδώ!

8 Ιουνίου βγαίνουμε στο δρόμο!

Χωρίς αγώνα, χωρίς αντίσταση θα μας παίρνουν όλο και περισσότερα!

Συνεχώς υπάρχει και πιο κάτω!

Δουλεύουμε σχεδόν τσάμπα, απλήρωτες χωρίς εξασφάλιση εργασίας για το επόμενο χρόνο!

Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας! Όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, σε άλλους φορείς!

Να παλέψουμε μαζί με τους συναδέλφους στα εργολαβικά συνεργεία που είναι απλήρωτοι για μήνες, χωρίς δικαιώματα, με ανύπαρκτες συμβάσεις!

Να συντονιστούμε και να διεκδικήσουμε:
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ΤΩΡΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Καμία απόλυση! Καμιά εργαζόμενη να μη βρεθεί στο δρόμο!
  • Καμία μείωση μισθού! Αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας!
  • Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.
  • Άμεση καταβολή της μείωσης του 10% του μισθού μας.
  • Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (Νοσοκομεία, πανεπιστήμια κα). Να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.
  • Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριων για καθαρά σχολεία. Ολοκλήρωση της διαδικασίας μετατροπής της μερικής απασχόλησης σε πλήρη.
  • Επαναφορά των Βαρέων & Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
  • Διεύρυνση της παροχή ατομικών ειδών προστασίας όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα και των δημοσίων σχολείων (ΙΔΑΧ-ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ)
  • Καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ