Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Λαϊκή Επιτροπή 2ου Διαμερίσματος: Όλοι την Τρίτη, 28 Ιουνίου στα κεντρικά γραφεία του ΟΓΑ. Καμία αναπηρική σύνταξη να μην πειραχθεί

Η Λαϊκή Επιτροπή του 2ου Διαμερίσματος καταγγέλλει την προκλητική και επαίσχυντη απόφαση της διοίκησης του ΟΓΑ να κόψει την σύνταξη αναπηρίας και το επίδομα παραπληγίας από συνταξιούχο του ΟΓΑ μετά από 20 χρόνια βαριάς αναπηρίας.

Μετά από 15 χρόνια δουλειάς που πλήρωνε για την ασφάλισή του και το επικουρικό του, αναγκάστηκε να καθίσει σε αμαξίδιο λόγω σκλήρυνσης κατά πλάκας, έμεινε παραπληγικός και βγήκε με σύνταξη αναπηρίας. Και ενώ για 20 χρόνια έπαιρνε κανονικά την σύνταξη του και το επικουρικό του το οποίο είναι τελείως ανταποδοτικό, δηλαδή πληρωμένο από τον ίδιο, η διοίκηση του ΟΓΑ όχι μόνο τα κόβει και τα δύο, αλλά του ζητάει πίσω και 30.000 ευρώ για το επικουρικό του έπαιρνε. Ταυτόχρονα μένει και ανασφάλιστος αφού με την διακοπή του επιδόματος παραπληγίας χάνει και την ασφαλιστική του κάλυψη και την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη.

Επίσης καταγγέλλουμε την στάση του διοικητή του ΟΓΑ ο οποίος θέλοντας να δώσει εξετάσεις στο σύστημα, αρνήθηκε το αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.) να μελετηθεί ξανά η υπόθεση του συγκεκριμένου συνταξιούχου με βάση τα ασφαλιστικά του δικαιώματα και τις ανάγκες του, λέγοντας ωμά και ξεδιάντροπα ότι ο ΟΓΑ δεν είναι πρόνοια και ότι θα εφαρμόσει του νόμους.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και το πλαίσιο πάλης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, για να ορθώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στην σφαγή των ΚΕΠΑ, την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων Πρόνοιας, στο σχέδιο κατάργησης των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων ΑμεΑ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 και ώρα 11 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΟΓΑ, (οδός Πατησίων 30).

Να απαιτήσουμε:
  • Καμία αναπηρική σύνταξη και επίδομα αναπήρου να μην πειραχθεί.
  • Άμεση καταβολή της σύνταξης αναπηρίας και του επιδόματος παραπληγίας που κόπηκε στον ανάπηρο συνταξιούχο.
  • Να μην πληρώσει κανένας ανάπηρος, κανένας χρόνιος πάσχοντας ανεξαρτήτου αναπηρίας για τα αναγκαία φάρμακα, θεραπείες και να καλύπτονται ολοκληρωτικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.