Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Κάλεσμα σε κινητοποίηση την Πέμπτη 26/02 στο Υπουργείο Μεταφορών, για την μείωση των εισιτηρίων και την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων

Η Λαϊκή Επιτροπή 2ου Διαμερίσματος απευθύνεται στους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες, σε όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική.

Η εναλλαγή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να σημάνει αλλαγές προς όφελος του λαού. Η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με άλλο μείγμα, σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που συμμετείχαν στην ένωση των συμφερόντων του κεφαλαίου, την ΕΕ.

Το πρόγραμμα των κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, δεν περιλαμβάνει τίποτα θετικό για την αστική συγκοινωνία και την επίλυση του βασικού προβλήματος της μετακίνησης των ανέργων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών.
  • Καμία αναφορά για την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των φοιτητών και σπουδαστών, για όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Καμμία αναφορά για μείωση της τιμής των εισιτηρίων.
  • Παραμένουν τα εκατοντάδες παροπλισμένα λεωφορεία και τρόλεϊ, το μειωμένο προσωπικό και οι μειωμένοι μισθοί, που συμβάλλουν στην όξυνση του προβλήματος της ελλιπούς και ακριβής μεταφοράς του λαού.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ 
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Ν Α    Α Π Α Ι Τ Η Σ Ο Υ Μ Ε

  • Δωρεάν μετακίνηση ανέργων, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, ΑμΕΑ και των χαμηλοσυνταξιούχων.
  • Μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50% για τους υπόλοιπους.
  • Άμεση έκτακτη κρατική επιχορήγηση για την επισκευή του στόλου.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Επαναπρόσληψη των απολυμένων και επαναφορά των υποχρεωτικά μεταταγμένων.