Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Καταγγελία της Λαϊκής Επιτροπής 2ου Διαμερίσματος για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας στο Παγκράτι

Η Λαϊκή Επιτροπή 2ου Διαμερίσματος καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων και τον Δήμαρχο κ. Καμίνη, για την απαράδεκτη ενέργειά του να στείλει πρόγραμμα πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας για οφειλή προς τον Δήμο ύψους 1005 ευρώ. Η παράβαση βεβαιώθηκε κατόπιν αυτοψίας της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου και αφορά στην τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, τον οποίο θεωρεί πολεοδομική παράβαση.

Μια εβδομάδα μετά τις εκλογές, τα προβλήματα  συνεχίζουν να είναι εδώ πιο οξυμένα από πριν, με τον Δήμο Αθηναίων να κάνει πράξη την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας. Η οικονομική αυτοτέλεια του Δήμου Αθήνας, για την οποία τόσο πασχίζει η σημερινή διοίκηση του Δήμου, υλοποιείται μέσω της αφαίμαξης των πενιχρών λαϊκών εισοδημάτων και επιτάσσει τέτοιου είδους ενέργειες: να παίρνουν το σπίτι του μικρού επαγγελματία, του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, ακόμα και για οφειλές χιλίων ευρώ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους φορείς και συλλόγους της γειτονιάς μας σε κινητοποίηση την Τετάρτη 4/3/2015 και ώρα 10:00 π.μ., στην οδό Λιοσίων 22, στη Διεύθυνση Οικονομικού του Δήμου Αθηναίων, για να ακυρώσουμε τον πλειστηριασμό και να δηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας, ότι το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν θα επιτρέψει κανέναν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εργατικής και λαϊκής οικογένειας.