Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Εργαζόμενοι «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ», συνταξιούχοι και Λαϊκές Επιτροπές: Συγκέντρωση για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία


Συγκέντρωση στα Επείγοντα το πρωί της Παρασκευής πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με τη συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, Λαϊκών Επιτροπών, συνταξιούχων, συλλόγων ασθενών, διεκδικώντας άμεσες λύσεις στα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία.
Στη διάρκεια της συγκέντρωσης χαιρέτισε ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη κοινής συστράτευσης στον αγώνα για την Υγεία - Πρόνοια.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι εργαζόμενοι απευθύνουν κραυγή αγωνίας, σημαίνουν συναγερμό για την κατάσταση των νοσοκομείων με την υποχρηματοδότηση, τις ελλείψεις προσωπικού, τους ανασφάλιστους κλπ. Όπως είπε, ασπίδα σε αυτή την κατάσταση και στο χώρο της Υγείας είναι η ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, η κλιμάκωση και η μαζικοποίηση των ταξικών αγώνων. Σε αυτή την κατεύθυνση κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 3 Δεκέμβρη.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία από τα Επείγοντα μέχρι τη συμβολή των οδών Μαρασλή και Βασιλίσσης Σοφίας, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία, ούτε ένα ευρώ για την πλουτοκρατία»,  μοιράζοντας ταυτόχρονα  στους περαστικούς και την ανακοίνωση του ΣΕΝΕ με το πλαίσιο αιτημάτων. 
Οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» αναφέρουν πως συνεχίζουν αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις τους, εκτιμώντας τη γενικότερη δυσμενή κατάσταση, για τους ασθενείς και για τους ίδιους, που φέρνουν τα κυβερνητικά μέτρα (πλειστηριασμοί, Ασφαλιστικό, Υγεία - Πρόνοια κ.λπ.). Δηλώνουν ότι συνεχίζουν αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις, με στόχο την ανακούφιση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των μαχόμενων υγειονομικών, στην προοπτική ανατροπής της βαρβαρότητας που εδραιώνεται με την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ - ΔΝΤ - μονοπωλιακών ομίλων που υλοποιεί απαρέγκλιτα και αυτή η κυβέρνηση.
Απαιτούν: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση χρηματοδότηση του νοσοκομείου σύμφωνα με τις ανάγκες. Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα στους εργολαβικούς εργάτες. Ένταξη στα ΒΑΕ. Ανάπτυξη δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων - επικουρικών - ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ.
Η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται στις παρεμβάσεις που έχει αποφασίσει το σωματείο, με κορύφωση τη συμμετοχή στην πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 2 Δεκέμβρη.