Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας: Όλες την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, 10:00 το πρωί, στον Δήμο της Αθήνας, Λιοσίων 22

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ 

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ


Συναδέλφισσες, συναδέλφοι,

Αγωνιζόμαστε εδώ και δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 01/09/2015 και οι συμβάσεις μας δεν έχουν ακόμα ανανεωθεί.  Τους δύο αυτούς μήνες, καθαρίζουμε τα σχολεία απλήρωτοι, χωρίς συμβάσεις και χωρίς ένσημα, μόνο με τις ψεύτικες υποσχέσεις των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα προσληφθούμε.

Όλα αυτά τα χρόνια με ευθύνη των Κυβερνήσεων και των Περιφερειακών και Δημοτικών Διοικήσεων, βρισκόμαστε συνεχώς στην ανασφάλεια για την ανανέωση των συμβάσεών μας, με μισθούς κυριολεκτικά πείνας 200 έως 500 ευρώ και άθλιες εργασιακές σχέσεις.

Η Διοίκηση του Δήμου Αθήνας και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, παίζουν σε βάρος μας ένα άθλιο παιχνίδι.  Μετά τον πολύμηνο αγώνας μας  καταφέραμε και αποσπάσαμε 2 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες σαφώς καθορίζεται η ανανέωση των συμβάσεών μας με τους ίδιους όρους  για  το νέο σχολικό έτος, δηλ. από 01/09/2015 έως 30/06/2016. 

Όμως συνεχίζουμε να είμαστε σε καθεστώς ομηρίας και ψεύτικων υποσχέσεων. Οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, ενώ μας καλούν στην δουλειά και απαιτούν από εμάς να καθαρίζουμε κανονικά τα σχολεία, αρνούνται να προβούν στην ανανέωση των συμβάσεων και στην πληρωμή μας, ενώ  σε δύο δημοτικές κοινότητες που υπογράφτηκαν, αυτές είναι μικρότερες κατά ένα μήνα, κατά παράβαση ακόμα και των σχετικών Νόμων και Οδηγιών. 

Το δε αρμόδιο Υπουργείο, μη λαμβάνοντας υπ΄όψιν του τις 2 ΠΝΠ, μειώνει τις αποδοχές μας κατά 10%, αποδοχές που κυμαίνονται μεταξύ 200 και 500 ευρώ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΣΑΜΠΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/11/2015  ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ (οδός Λιοσίων 22).

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

  • Να σταματήσει αμέσως ο εμπαιγμός και να υπογραφούν άμεσα οι συμβάσεις τους όπως ακριβώς ορίζουν οι ΠΝΠ από 01/09/2015 μέχρι 30/06/2016, χωρίς καμμία μείωση των αποδοχών μας.
  • Άμεση πληρωμή των 2 μηνών που ήδη εργάζονται και να τους δοθούν όλα τα ένσημα των δύο αυτών μηνών.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία.
  • Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς μας, μαζικές προσλήψεις καθαριστριών-ών για καθαρά σχολεία.
  • Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.