Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΔΑΣ | ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Συναδέλφισσες -οι,

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ –ΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ καλεί όλες τις εργαζόμενες – εργαζόμενους σε κινητοποίηση στις 15 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 12 το μεσημέρι στην ΟΜΟΝΟΙΑ.
 
Συμμετέχουμε δυναμικά στην κινητοποίηση. Απαιτούμε άμεση λύση των προβλημάτων μας με κύριο στόχο την μόνιμη και σταθερή δουλειά  με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα για όλους. Πρέπει να βάλουμε τέλος στην κατάσταση που ζούμε τόσα χρόνια και αυτό θα γίνει μόνο μέσα από τους αγώνες μας. Κανένας σωτήρας δεν πρόκειται να μας σώσει. Μην ακούτε την πλειοψηφία του Σωματείου που σπέρνει αυταπάτες και σας ξεγελούν. Θυμηθείτε τι μας έλεγαν το 2013 και δεν πληρωθήκαμε οι συμβασιούχες έργου τις 10 ημέρες του Σεπτέμβρη που κάναμε γενική καθαριότητα στα σχολεία. Τι έλεγαν για τα βαρέα ένσημα που κόπηκαν, για την απληρωσιά, για την μη υπογραφή συμβάσεων από την αρχή της σχολικής χρονιάς, για το κόψιμο των αιθουσών. Στις αορίστου χρόνου έκοψαν μισθό, δώρα, επιδόματα, φόρτωσαν δουλειά, αυταπάτες, εφησυχασμό στους εργαζομένους. Θέλουν συμβασιούχες έργου και αορίστου χρόνου να μας φοβίσουν λέγοντάς μας να μην αγωνιζόμαστε και να δεχόμαστε τα πάντα με σκυμμένο το κεφάλι. Έχουν γίνει στήριγμα κάθε αντιλαϊκής κυβέρνησης. Αρνήθηκαν να κάνουν συνέλευση και μετά την απαίτηση 49 εργαζομένων που κατέθεσαν αίτημα με υπογραφές τους ζητώντας να πάρουμε αποφάσεις για τις εξελίξεις στον κλάδο μας. Η Πρόεδρος του Σωματείου ισχυρίζεται ότι κάνει συνέλευση μόνο εάν συμβεί κάτι σοβαρό. Κατά τη γνώμη της αυτά που συμβαίνουν δεν αξίζουν τις γνώμες και τις αποφάσεις των εργαζομένων. Την Τετάρτη 3 Ιουνίου μετά την ενημέρωση της Ομοσπονδίας που στάλθηκε σε όλα τα σχολεία και ήταν γεμάτη «ΘΑ» και δεν μιλούσε για καμία λύση, 18 συναδέλφισσες πήγαμε στο γραφείο του Σωματείου για ενημέρωση. Στις 19:20 μμ ενώ ήμασταν στο ισόγειο για να μπούμε στο ασανσέρ κατέβηκαν η Αντιπρόεδρος μαζί με δύο ακόμη Μέλη του ΔΣ και μας είπαν ότι η Πρόεδρος έλειπε γιατί ήταν άρρωστη. Ζητήσαμε να μας ενημερώσει η ίδια σαν Αντιπρόεδρος αλλά αρνήθηκε λέγοντας ότι τα γραφεία του Σωματείου είχαν κλείσει γνωρίζοντας ότι είναι ανοικτά έως τις 9μμ. Φύγανε χωρίς άλλη δικαιολογία και με απαξιωτική συμπεριφορά προς τις συναδέλφισσες.

Η ΔΑΣ καταγγέλλει το γεγονός και δηλώνουμε ότι αφού το προεδρείο του Σωματείου μας δεν οργανώνει και δεν στηρίζει τις εργαζόμενες συναδέλφισσες, εμείς μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Αθήνας θα συμμετέχουμε σε ότι κινητοποιήσεις και πιέσεις γίνουν. Για να λυθούν τα χρόνια προβλήματά μας.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Επίσης καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθήνας για την επίθεση που δέχτηκαν οι συναδέλφισσες. Εμποδίστηκαν βίαια οι εργαζόμενες να μπουν στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αρνητική απόφαση που πήρε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στο αίτημα της Επιτροπής Αγώνα Καθαριστριών να γίνουν οι συμβασιούχες εργαζόμενες μόνιμες.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες αορίστου χρόνου και συμβασιούχες «ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ» γιατί τα προβλήματα είναι κοινά, να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που εξήγγειλε η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΘΗΝΑΣ.

ΔΑΣ