Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Καταγγέλλουμε τα Κλητήρια Θεσπίσματα εναντίον αυτοαπασχολούμενων στο Παγκράτι

Η Λαϊκή Επιτροπή 2ου Διαμερίσματος, καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων, κ. Καμίνη, για την απαράδεκτη ενέργειά του να μηνύσει και να στείλει στα ποινικά δικαστήρια με Κλητήρια Θεσπίσματα αυτοαπασχολούμενους στο Παγκράτι για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν βεβαιωμένες παραβάσεις ή οφειλές.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια από τον δήμο ποινικοποίησης και τρομοκράτησης μικρών αυτοαπασχολούμενων, ενώ την ίδια στιγμή εκτοξεύεται και από την Τοπική Διοίκηση το μπαράζ φόρων και χαρατσιών που έχουν φτάσει την ζωή της εργατικής και λαϊκής οικογένειας στα όρια της εξαθλίωσης.

Συντάσσεται όλο και πιο πολύ σε αντιλαϊκή και αντιδραστική κατεύθυνση, γίνεται το μακρύ χέρι της Κεντρικής Διοίκησης και των εκάστοτε Κυβερνήσεων, τσακίζοντας την ζωή των λαϊκών οικογενειών με δυσθεώρατα χαράτσια και φόρους, τώρα και με τον μπαμπούλα του Εισαγγελέα.

Και βέβαια όλα αυτά πάνε χέρι-χέρι με τους σχεδιασμούς του Δήμου Αθήνας για ξεπούλημα όλων των υπηρεσιών του, των κοινωνικών δομών του και της επέλασης κάθε ΜΚΟ και κάθε εργολάβου και δήθεν «χορηγών» που λυμαίνονται τις δημοτικές υποδομές που με αίμα έχει πληρώσει ο λαός.

Καλούμε τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, τους φορείς και συλλόγους της γειτονιάς μας, να παραβρεθούμε την 1/2/2017 στο Πταισματοδικείο Αθηνών (Λουκάρεως 14 στις 9.00 π.μ.) για να συμπαρασταθούμε στην δίωξή τους και να δηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας, ότι το εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται και δεν θα επιτρέψει καμμία δίωξη εργατικών και λαϊκών οικογενειών.

Καλούμε επίσης όλους τους αυτοαπασχολούμενους να συσπειρωθούν στη Επιτροπή Αυτοαπασχολούμενων και Εμπόρων Δήμου Αθήνας (μέλος της ΠΑΣΕΒΕ), ώστε οργανωμένα να αποκρούσουμε και να ακυρώσουμε τέτοιου είδους ενέργειες που τσακίζουν την ζωή του μικρού επαγγελματία, που εξαθλιώνουν την ζωή εργατικών και λαϊκών οικογενειών.