Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Λαϊκή Επιτροπή 2ου Διαμερίσματος: Καταγγελία για το κλείσιμο των Δημοτικών Ιατρείων Παγκρατίου

Η Λαϊκή Επιτροπή  Παγκρατίου - Γούβας καταγγέλλει την κατάπτυστη και αιφνιδιαστική απόφαση του Δήμου Αθηναίων να διακόψει τη λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων Παγκρατίου (οδός Πρωταγόρα 3). 

Ενώ το προηγούμενο διάστημα καθησύχαζαν τους κατοίκους της περιοχής μας ότι, όχι μόνο δε θα κλείσουν τα Ιατρεία, αλλά και θα αναβαθμιστούν, με τη σημερινή τους ενέργεια αποδεικνύουν ότι μεθοδευμένα και σκοπίμως, δούλευαν κρυφά για τη διάλυση και την απαξίωση των Ιατρείων, ούτως ώστε να φέρουν τους κατοίκους προ τετελεσμένων γεγονότων.

Αυτό αποδείχθηκε πλέον και από τη στάση που κράτησε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στην συνεδρίασή του στις 25/2/2016.

Με σωρεία ανυπόστατων ισχυρισμών και ανακριβειών επιβεβαίωσαν ότι το κλείσιμο των Ιατρείων ήταν προμελετημένο και σχεδιασμένο από τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Καμίνη, με σκοπό να βάλουν στις δομές του Δήμου τις κάθε λογής ύποπτες ΜΚΟ, οι οποίες θησαυρίζουν στις πλάτες και με τα λεφτά του Ελληνικού λαού.

Τόσο η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και η αρμόδια Αντιδήμαρχος στην ουσία παραδέχθηκαν την ειλημμένη από καιρό απόφασή τους, λέγοντάς μας καθαρά ότι η υγεία μας και η πρόσβαση μας σε ιατρικές υπηρεσίες δεν είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.

Επικαλέστηκαν τη λήξη των συμβάσεων των γιατρών και την ακαταλληλότητα του κτηρίου, λες και δεν είναι στο χέρι τους οι προσλήψεις γιατρών και η εύρεση κατάλληλου χώρου, όπως και η διαμόρφωση του ήδη υπάρχοντος ιδιόκτητου δημοτικού κτηρίου.

Ενώ σπατάλησαν κοντά στο 1.000.000 ευρώ για “αναβάθμιση” και “καλλωπισμό” της πλατείας Βαρνάβα, δεν έχουν να διαθέσουν ούτε ένα ευρώ για να έχει η γειτονιά μας μία τόσο βασική μονάδα υγείας, που εξυπηρετεί τους ανασφάλιστους και τις φτωχές λαϊκές οικογένειες.

Την ίδια στιγμή, και ενώ η Δημοτική Αρχή προφασίζεται την έλλειψη πόρων, με κατάπληξη πληροφορούμαστε για τις ενέργειες ΜΚΟ, μονοπωλιακών ομίλων και βρυκολάκων – έκπτωτων μοναρχών, οι οποίοι σπεύδουν να καλύψουν την οικονομική δυσπραγία που επικαλείται ο Δήμος, διοργανώνοντας “αποκριάτικα Gala” και διαφημίζοντας τη “φιλανθρωπική” τους πρόθεση να χρηματοδοτήσουν τα Ιατρεία του Δήμου της Αθήνας.

Καταγγέλλουμε τη στάση της Προέδρου της 2ης Δημοτικής Κοινότητας, η οποία, παρά τις 2 ομόφωνες αποφάσεις του Συμβουλίου της Κοινότητας, για το μη κλείσιμο των Ιατρείων και την αναβάθμιση τους, και την 3η, επίσης ομόφωνη απόφαση, για άμεση επαναλειτουργία των Ιατρείων, όχι μόνο δεν υποστήριξε τις αποφάσεις αυτές, ζητώντας, ως όφειλε, την άμεση επαναλειτουργία των Ιατρείων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά κάλυψε τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής και τα «επιχειρήματά» περί δήθεν αναζήτησης κατάλληλου κτηρίου.

Αν στην πρόθεσή τους ήταν το κατάλληλο κτήριο, δεν θα μετακόμιζαν όλον τον εξοπλισμό σε άλλα Ιατρεία, αλλά θα είχαν βρει κατάλληλο κτήριο προτού κλείσουν τα Ιατρεία του Παγκρατίου, όπως από καιρό τους υποδεικνύαμε.

Η δε πρόφαση της Δημοτικής Αρχής πως τα Ιατρεία του Παγκρατίου έκλεισαν (και) λόγω της λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων γιατρών καταρρίπτεται από το γεγονός ότι οι γιατροί που εργάζονταν στα Δημοτικά της γειτονιάς μας εξακολουθούν να εργάζονται έχοντας μεταφερθεί στα Δημοτικά Ιατρεία άλλων περιοχών.    

Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, ανασφάλιστους, τις λαϊκές οικογένειες σε αγώνα για να αποτρέψουμε με άμεσες και δυναμικές κινητοποιήσεις το κλείσιμο των Ιατρείων μας, και να εναντιωθούμε σε αυτή την κατάπτυστη ενέργεια του Δήμου, που μας καταδικάζει σε απώλεια κάθε δυνατότητας να απευθυνθούμε σε γιατρό, καθώς είναι δεδομένη η αδυναμία μας να πληρώνουμε τις πανάκριβες πλέον – ακόμα και στα Δημόσια Νοσοκομεία – ιατρικές υπηρεσίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα Δημοτικά Ιατρεία Παγκρατίου, με πλήρη ιατρεία και εργαστήρια, ως οργανωμένη και στελεχωμένη μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Να εξοπλιστούν άμεσα με σύγχρονα μηχανήματα, γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό με μόνιμες θέσεις εργασίας.
  • Δωρεάν υπηρεσίες, δωρεάν φάρμακα και υγειονομικό υλικό, με εφοδιασμό τους από το κράτος, σε όλους και ειδικά σε άπορους, άνεργους, ανασφάλιστους φτωχούς εργαζόμενους, μετανάστες.
  • Δωρεάν εμβολιασμός όλων των παιδιών των σχολείων, νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών της περιοχής μας.
  • Να χρηματοδοτηθούν πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό οι Δήμοι και Δημόσιες Μονάδες Υγείας.