Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Καταγγελία για τη συνεχιζόμενη αναβολή υπογραφής των συμβάσεων των καθαριστριών-ών στα Δημόσια Σχολεία του Δήμου Αθηναίων


Η Λαϊκή Επιτροπή  του 2ου Διαμερίσματος στηρίζει τον αγώνα των καθαριστριών-ών των Δημοσίων Σχολείων και της Επιτροπής Αγώνα καθαριστριών-ών Αθήνας, που δύο μήνες τώρα, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 1/9/2015, οι συμβάσεις τους δεν έχουν ανανεωθεί. 

Όλα αυτά τα χρόνια, με ευθύνη των κυβερνήσεων και των Περιφερειακών και Δημοτικών διοικήσεων, βρίσκονται συνεχώς στην ανασφάλεια της ανανέωσης της σύμβασής τους.

Οι εργαζόμενες-οι στην καθαριότητα των σχολείων υφίστανται ένα άθλιο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος τους από την Διοίκηση του Δήμου Αθήνας και των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών. Ενώ μετά από τον πολύμηνο αγώνα τους κατάφεραν και απέσπασαν 2 Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου και Υπουργικές Αποφάσεις με τις οποίες σαφώς καθορίζεται η ανανέωση των συμβάσεων τους για όλο το σχολικό έτος, από 01/9/2015 έως 30/6/2016, παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας και ψεύτικων υποσχέσεων. 

Οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, ενώ τις καλούνε στη δουλειά και απαιτούν από τους εργαζόμενους, τα σχολεία να καθαρίζονται κανονικά, αρνούνται να προβούν στην ανανέωση των συμβάσεων και στην πληρωμή τους, κατά παράβαση ακόμα και των σχετικών νόμων και οδηγιών.

Για δύο μήνες τα σχολεία καθαρίζονται με τους εργαζόμενους απλήρωτους, χωρίς συμβάσεις, χωρίς ένσημα, μόνο με τις ψεύτικες υποσχέσεις των σχολικών επιτροπών ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα προσληφθούν.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΣΑΜΠΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να σταματήσει αμέσως ο εμπαιγμός και να υπογραφούν άμεσα οι συμβάσεις τους όπως ακριβώς ορίζουν οι ΠΝΠ, από 01/9/2015 - 30/6/2016.
  • Άμεση πληρωμή των 2 μηνών που ήδη εργάζονται και να τους δοθούν όλα τα ένσημα των δύο αυτών μηνών.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με πλήρη σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία.
  • Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών-στριών για καθαρά σχολεία.
  • Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.


Λαϊκή Επιτροπή 2ου Διαμερίσματος
Τηλ. επικοινωνίας: 698 15 11 394 – 697 37 37 091