Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Ετος ιδρύσεως 2012 – ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ 175239/8259/2012
ΤΗΛ.: 6972305976, 6978755281 EMAIL: sulvrefath@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε αυτές τις μέρες ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών αποφάσισε την απαλλαγή από τα τροφεία για τρεις μήνες – για όσους πληρώνουν – λόγω του προβλήματος με την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού που οξύνθηκε το προηγούμενο διάστημα. Η πίεση που άσκησε η δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας πριν από δυο μήνες έφερε αυτό το αποτέλεσμα.

Ο Σύλλογος Γονέων προσπάθησε όλο το προηγούμενο διάστημα να ενημερώσει τους γονείς, έκανε ό,τι μπορούσε για να οργανωθεί ο αγώνας μας. Και φαίνεται ότι  είχαμε κάποια αποτελέσματα.  Βέβαια δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα με τα τρόφιμα δε λύθηκε οριστικά, αλλά για τέσσερις μόνο μήνες, γι’ αυτό παραμένουμε σε ετοιμότητα και διεκδικούμε οριστική κατάργηση των τροφείων για όλους. Η προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού!

Η κατάσταση αναμένεται να γίνει χειρότερη μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που δεσμεύει τα αποθεματικά των Δήμων, κατά συνέπεια και χρήματα που προορίζονται για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη διατροφή των παιδιών μας, τους μισθούς των εργαζομένων κλπ. Είναι επείγον, αν θέλουμε να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας, να κινητοποιηθούμε. Να ορθώσουμε ανάστημα στην πολιτική αυτή, να δείξουμε τη δύναμή μας, να μας φοβηθούν. Εδώ βρίσκεται η διέξοδος και η ελπίδα.

Διεκδικούμε:

1. Σύγχρονους, ασφαλείς, δημόσιους και δωρεάν βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
2. Σίτιση επαρκή σε ποσότητα και ποιότητα.
3. Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς.
4. Άμεση κρατική χρηματοδότηση για την διεύρυνση του δικτύου των βρεφικών και παιδικών σταθμών με αξιοποίηση και διαμόρφωση κατάλληλων κτιρίων ιδιοκτησίας του Δήμου ή άλλων κρατικών οργανισμών που είναι αναξιοποίητα ώστε να καλυφθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες.
5. Καμιά απόλυση προσωπικού.
6. Προσλήψεις μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη δικαιώματα.
7. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στο κτύπημα των δικαιωμάτων μας κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του. Η απάντηση μας πρέπει να είναι συλλογική και οργανωμένη. Οι γονείς να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας και των παιδιών μας στα χέρια μας. Αυτό είναι το καλύτερο μάθημα ζωής για τα παιδιά μας.
Δυναμώνουμε το Σύλλογό μας, συμμετέχουμε στις εκλογές του Συλλόγου στις 23 και 24 Μαΐου 2015.