Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση - Καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για τη δίψξη μαθητών του 5ου Γυμνασίου Ζωγράφου

Η παράταξη που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ







ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι, σήμερα που όλο και περισσότερα εμπόδια μπαίνουν στη μόρφωση των παιδιών καθώς προσαρμόζεται η εκπαίδευση στις ανάγκες των επιχειρηματιών και το σχολείο γίνεται ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο, έρχονται και οι εισαγγελείς για να επιβάλλουν τάξη και ηθική.
Καταδικάζουμε την ενέργεια του πρώην Διευθυντή του 5ου Γυμνασίου Ζωγράφου να καταγγείλει 4 μαθητές του σχολείου του, το Σεπτέμβρη του `13, με το κατηγορητήριο ό,τι προέβησαν σε κατάληψη.  Στοχοποίησε τους μαθητές του στήνοντας ο ίδιος «μαθητοδικείο» και στέλνοντας τους, ανήλικους μαθητές, με την υπογραφή του στον εισαγγελέα!!! Την Τρίτη 14-2-17 διεξάγεται η δίκη των μαθητών μετά από επιμονή του συγκεκριμένου Διευθυντή να επιμένει στην καταγγελία του, παρά την κατάργηση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Καταγγέλλουμε και την πλειοψηφία του ΔΣ της ΣΤ` ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ) για την άρνησή της να πάρει απόφαση για υπεράσπιση των ανήλικων μαθητών μας απέναντι στους εισαγγελείς, όταν κλήθηκε μετά από πρότασή μας στο ΔΣ να καταδικάσουμε την παραπάνω ενέργεια. Μάλιστα, το επιχείρημά τους ήταν πως και οι ίδιοι έχουν ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας σε περίοδο καταλήψεων και ότι αν χρειαστεί θα το ξανακάνουν. Ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας!!!
Ο αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο και μια καλύτερη κοινωνία, μέσα από μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες και πρακτικές είναι στοιχείο κοινωνικοποίησης της νέας γενιάς και διαπαιδαγώγησης σε αξίες και ιδανικά που το σχολείο οφείλει να προάγει. Δεν είναι δυνατόν να ασκείται τρομοκρατία και να ξαναστήνονται μαθητοδικεία, δεν είναι δυνατόν τα σχολεία να λειτουργούν με την εποπτεία εισαγγελέων, ενέργειες που θυμίζουν άλλες εποχές.
Ενέργειες που δείχνουν το αντιδραστικό πρόσωπο της εκπαίδευσης, καθώς επιθυμεί  να συμμορφώνει τους μαθητές κατά το δοκούν. Η αστυνομία και τα δικαστήρια δεν έχουν θέση στα σχολεία. Και μάλιστα για να εμποδίσουν μαθητές που διεκδικούν ουσιαστική, ολόπλευρη μόρφωση για όλους, ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει με σύγχρονη υποδομή και ανθρώπινες συνθήκες.
Είναι η ίδια η αντιεκπαιδευτική πολιτική που ενισχύει τα φαινόμενα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού μέσα στα σχολεία. Είναι ξεκάθαρο πως θέλουν εκπαιδευτικούς άβουλους στις όποιες αποφάσεις της διοίκησης του σχολείου που θα πειθαρχούν τυφλά, και μαθητές φοβισμένους και υπάκουους που θα διαπαιδαγωγούνται στην υποταγή.
Τα προβλήματα στα σχολεία παραμένουν έντονα, κάθε οικογένεια βιώνει τις συνέπειες της βαρβαρότητας της καπιταλιστικής κρίσης. Και ενώ θα έπρεπε το σχολείο να `ναι χώρος όπου οι μαθητές θα βρίσκουνε στήριγμα, ασφάλεια και ολόπλευρη μόρφωση, εντούτοις,  βάζουνε πλάτη και πριμοδοτούν ορισμένοι μια πολιτική που θέλει αμόρφωτα τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας και το σχολείο εχθρικό περιβάλλον γι` αυτά.
Καλούμε άμεσα τη Διευθύντρια  εκπαίδευσης της ΔΔΕ Α` Αθήνας να καταδικάσει το γεγονός και να ενεργήσει ώστε να αποσυρθούν οι μηνύσεις εναντίον των μαθητών.
Απαιτούμε συλλογικά και με ευθύνη απέναντι στους μαθητές μας την οριστική λύση τέτοιων φαινομένων και καταδικάζουμε την ποινικοποίηση των οργανωμένων αγώνων.

Καμία δίωξη στους μαθητές!!!!!!!!!!!!!!!
Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών!!!!
Έξω οι εισαγγελείς και η αστυνομία από τα σχολεία!!
Ζωγράφου 11-2-17